
فشار خون
فشار خون چیست؟
فشار خون به دو دسته گرم و سرد تقسیم میشود. فشار خون های گرم عمدتاً ناشی از قدرت زیاد پمپاژ قلب یا غلظت خون گرم یا غلبه صفرا و غلبه دم هستند اما فشار خون های سرد معمولاً ناشی از تنگی عروق، غلظت خون، یا سفتی دیواره رگها هستند؛ سفت شدن دیواره رگها که باعث افزایش فشار خون میشود معمولاً ناشی از رسوب مواد زاید در دیواره عروق است و در انواع مزاجها ممکن است دیده شود.
فشارخون به فشاری گفته میشود که در اثر منقبض شدن عضله قلب به دیواره رگها وارد میشود که با افزایش سن احتمال بالا رفتن میزان فشار خون در افراد وجود دارد.
علت فشار خون:
- چاقی و اضافه وزن
- مصرف نمکهای ید دار صنعتی
-
مصرف غذاهایی که با روغن های صنعتی و ناسالم درست شده
(روغن های سالم و روغنهای ناسالم)
- عدم مصرف میوه و سبزیجات کافی در برنامه غذایی
- سیگار کشیدن و مصرف الکل
- علل ژنتیکی و ارثی
- کم تحرکی و نداشتن فعالیت کافی
- اضطراب و استرس
- علل قلبی: اگر به هر دلیل پمپاژ قلب قوی تر یا ضربان آن سریعتر شود، چون میزان خون ورودی به رگ ها بیشتر میشود، فشار آن نیز افزایش پیدا می کند. مثال ساده هیجانات و استرس های روزمره با افزایش تعداد و قدرت ضربان قلب، باعث افزایش موقتی فشار خون می شوند. در موارد عادی، این افزایش فشار خون با واکنش های دفاعی مثل گشاد شدن رگ ها جبران می شود؛ اما در صورت ادامه پیدا کردن این وضعیت کم کم منجر به پر فشاری خون می شود. بر این اساس، افرادی که طبع گرمی دارند؛ چون عملکرد قلبی قوی تری دارند به طور عادی ممکن است فشار خون بالاتری نسبت به سایر افراد داشته باشند.
- علل خونی: اگر به هر دلیل حجم خون یا غلظت آن زیاد شود ممکن است فشار خون افزایش پیدا کند. این مساله می تواند به صورت طبیعی (مثلاً در افراد دموی مزاج که خون غلیظ تر و بیشتری دارند) یا غیر طبیعی (سوء مزاج هایی که باعث افزایش میزان یا غلظت خون می شوند) اتفاق بیافتد.
- علل عروقی: اگر رگ های بدن به هر دلیل تنگ شوند، میزان مقاومت آنها در مقابل جریان خون بیشتر می شود و ممکن است فشار خون، بالا برود. برای مثال یک فرد بلغمی به طور طبیعی دارای رگ های کوچک و تنگی است ولی چون خون او رقیق است و قدرت طپش قلبش نیز کم است فشار خونش در حالت عادی بالا نمی رود؛ حالا اگر به هردلیل غلظت یا حجم خون چنین فردی زیاد شود یا قدرت و تعداد ضربان قلبش افزایش پیدا کند؛ دچار پر فشاری خون خواهد شد.
نسخه آیتالله تبریزیان برای درمان فشار خون بالا و پایین
درمان فشار خون بالا:
- مصرف حداقل ۵ بسته از داروی فشار خون (تبیغ): بعد از دو هفته مصرف این دارو باید یک مرتبه حجامت عام انجام شود.
- عوض کردن نمک ید دار با نمک دریا در تمامی مصارف.
- مصرف حداقل ۲ بسته از داروی مسخن (تقویت کلیه): با مصرف این دارو، “کلیه” تقویت و فعالیت آن بیشتر میشود و نمکهای انباشته شده در بدن را تخلیه میکند و در نهایت سبب پایین آمدن فشار خون میشود.
- مصرف سیر یا پودر سیر
- مصرف آب ماست محلی
- مصرف حداقل ۳ بسته از داروی صاف کننده خون
- عوض کردن روغن های صنتعی با روغن شحم گاو
درمان پایین بودن فشار خون:
- مصرف حداقل ۵ بسته از داروی مرکب ۶ قرص خون طب اسلامی
درمانهای اورژانسی فشار خون:
- بین انگشت شصت و سبابه را ۳ الی ۴ دقیقه فشار دهید.
- نوک انگشتان را سوزن می زنید تا چند قطره خون بیاید.
- ۱۲ الی ۲۰ عدد سیاه دانه را با دندان بجویید تا فشار سریع کاهش یابد.
- مصرف ترشی ها مانند (سرکه، آبلیمو، آبغوره، آب نارنج و …)
باسلام پدر من حدود ۲۰سال است که پیوند کلیه زدن الان نزدیک به یکسال است که فشار خونشون بالاست وهر دارویی استفاده میکنند فشارشون پایین نمیاد خواستم بپرسم آیا میتوانند از داروی مسخن کلیه استفاده کنند باتوجه به اینکه پیوندی اند؟ممنون میشم سریعتر جواب بدین
سلام.مادرم۵ ساله هستن.حدود ۵ساله که فشارخون بالا دارن.با اینکه روزی ۲تا قرص لوزار مصرف میکنند اما فشار بالاست.سردرد زیادی دارند با اینکه یه مدت از داروهای سنتی مانند سیاهدانه-روغن سیاهدانه+سرکه-و داروهای دیگه استفاده کردند اما همچنان رنج مبرند لطفا راهنمایی بفرمایید ایشان چه روش درمانی پیش بگیرند که هم فشارخون درمان بشه.هم سردرداشون.البته ایشون با اینکه تقریبا از سن یاءسگی گذشتن اما هنوز عادت میشن با خونریزی شدید و کمردرد شدید هم دارند شما را به خدا راهنمایی بفرمایید.
باتشکر